Cati romani isi fac asigurari de calatorie cand cumpara bilete de avion online
Doar 5% dintre romanii care achizitioneaza bilete de avion online pentru plecari in strainatate isi fac si o asigurare de calatorie, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro, realizat pe portofoliul sau. Prin incheierea unei asigurari de calatorie, turistii ar evita riscul ca pentru tratamentul unui accident minor sau pentru o singura zi de spitalizare in strainatate sa plateasca cel putin cateva sute de euro.
Conform datelor agentiei de turism online, procentul clientilor care cumpara biletul de avion offline (apeland la un agent de turism din cadrul agentiei) si se decid si pentru o asigurare de calatorie este mai dinamic, aproximativ 35% dintre acestia alegand asigurarea. Rata acestora este insa in crestere: daca in anul 2012 procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de calatorie era de aproximativ 16%, pe parcursul lui 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, asigurarile au fost cumparate de aproximativ 35% dintre cei care au achizitionat biletul din agentie.
“In luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurarile offline fiind de peste 40%”, a declarat Alina DUMITRESCU, Directorul Agentiei Vola.ro.
La nivel de agentie, insa, procentul asigurarilor vandute offline si online, raportate la numarul total de calatori, atinge aproape 15%, procent in crestere fata de anii trecuti (12% in 2013 si 10% in 2012).
“Clientii percep asigurarea ca pe un cost in plus, nu neaparat ca pe un beneficiu”, a declarat Alina DUMITRESCU.
Aproximativ 58% din asigurarile vandute de Vola.ro sunt asigurari medicale, aproximativ 34% sunt polite medicale care asigura si bagajul si doar 8% sunt polite de calatorie care acopera riscul de pierdere a conexiunii si a plecarii. In general, politele care asigura bagajul si cele care acopera riscul de pierdere a conexiunii se recomanda pentru zborurile cu escala sau intercontinentale.
Este bine de stiut ca din cauza conflictelor armate existente, in acest moment nu se pot incheia asigurari in Iran, Irak, Afganistan, Siria si Liban. Varsta limita pentru incheierea unei asigurari de calatorie este 80 de ani.
“In general, numarul de polite vandute este in crestere in perioada martie-septembrie, iar in octombrie-martie fluctueaza destul de mult. In perioada vacantei de iarna vindem mai multe asigurari pentru sporturile extreme, pentru ca multi romani care pleaca la schi sau snowboarding sunt constienti de beneficiile unei astfel de polite”, a mai spus oficialul Vola.ro.